Mijn naam is Rosa M. Kuis – Estrella Rodriguez. Een hele mond vol namen zoals u ziet! Mijn moeder is Portugees en mijn vader komt uit Spanje, vandaar de namen ‘Estrella Rodriguez’. ‘Kuis’ is de naam van mijn man, met wie ik in 2011 getrouwd ben. Naast de Nederlandse taal spreek ik dus ook uitstekend Spaans en Portugees.

Rosa M. Kuis – Estrella Rodriguez

Ik vond het helemaal geweldig toen ik dit vak in rolde. Eindelijk had ik iets gevonden waarin ik al mijn creativiteit kwijt kon! Cursus na cursus heb ik gevolgd om steeds meer te leren en steeds beter te worden. Zelfs in de avonduren na de opleiding moest ik alles uitvoeren wat ik geleerd had, en dan ging ik door tot diep in de nacht. Ik kon echt niet ‘uitgenageld’ raken!

Bij de groothandel was (en ben!) ik kind aan huis. Altijd wilde ik op de hoogte zijn van alle nieuwtjes: wanneer begon er weer een nieuwe cursus, wanneer kwamen er weer nieuwe soorten glitterpoeder of lakjes binnen, enzovoorts. Ik kon (en kan!) uren rondstruinen in de groothandel, ondertussen mijn fantasie op de vrije loop latend en allerlei nieuwe ontwerpen bedenkend.

Na het afronden van mijn cursussen heb ik gesolliciteerd bij een bekende Tilburgse nagelsalon. Hier werd ik uitgenodigd om, samen met zeven andere kandidaten- een dagje op proef te komen. Aan het einde van de dag mocht ik niet meer weg! Mijn werkgeefster zei: “Ik zie wel dat jij het in de vingers hebt, dus jij mag blijven! “

Uiteindelijk heb ik vijf jaar in deze salon gewerkt en ik heb hier enorm veel geleerd. Ik leerde hier niet alleen hoe ik een product perfect op moest zetten, maar ook het werken onder tijdsdruk! Na één jaar kon ik elk uur één klant helpen.

Zelf neem ik in mijn eigen salon nu de tijd voor mijn klanten; door er iets langer over te doen heb ik meer zekerheid over de duurzaamheid van de nagels, én mijn klant heeft het naar de zin zonder het gevoel te hebben dat het lopende-band-werk is.

Iedereen vond het geweldig aan mijn nageltafel; de kwaliteit, de sfeer en de vrouwenpraat! Als het niet over de nagels ging, dan wel over tassen, schoenen, kleding en uiteraard lijnen (denk dat veel vrouwen wel begrijpen wat ik bedoel). Gelukkig kreeg ik binnen deze salon de ruimte en de kans om mezelf te ontplooien zodat ik met mijn aparte creaties nog meer kon bieden aan de (vaste) klanten. Als mijn klanten vier weken later weer terug kwamen, vroegen ze dan ook vaak wat voor nieuwe en spannende ideeën ik dit keer weer had!

Nagelen is echt een vak apart! Eigenlijk is het net autorijden: je leert het pas goed, door het zoveel mogelijk te doen. Ik voel me dan ook vereerd dat ik daar de kans voor heb gekregen, door vijf jaar lang in de drukste en meest bekende nagelsalon van Tilburg te hebben gewerkt. Door vijf jaar lang samen te werken met nagelstylistes met veel meer ervaring dan ik, die alles heel kritisch bekeken en mij vaak advies gaven.

Na het volgen van meerdere cursussen bij het bekende ’10 for nails’, besloot ik in 2004 om de landelijke examens te gaan doen om zo erkend nagelstyliste van ‘EZ Flow’ te worden. Van de tweehonderd kandidaten werd ik die dag gekozen tot beste van de groep! Sinds 2017 zijn wij erkend nagelstudio geworden, wij zijn positief getest door de Nederlandse vereniging van Nagelstylistes.

Mijn werk doe ik met veel plezier en passie! Ik houd echt van mijn vak! En dat ziet u terug in mijn manier van werken. Ik blijf steeds op de hoogte van alle nieuwste trends en ontwikkelingen. Niet alleen omdat het ‘nou eenmaal bij mijn beroep hoort’, maar ook omdat ik het enorm boeiend en simpelweg leuk vind!

Ik vind het geweldig als klanten mij het vertrouwen geven door te vragen om een ‘aparte creatie’. Dan gaat Rosa los! En als het eenmaal klaar is zeggen ze bijna altijd: “Wauw, dat is nou precies wat ik wilde hebben!” Vaak is het voorgekomen dat drie dagen later een vriendin van deze dame ineens binnen staat en ook zo’n gave set wil.

Vele klanten hebben hun weg naar mij gevonden door goede mond-tot-mondreclame. Hoe mooi is het, om te zien hoe dankbaar een klant is die – na jaren nagelbijter te zijn geweest – trots wegloopt met 10 mooie, lange nagels! Het geeft me altijd een bijzonder gevoel als zo’n klant me na een paar maanden bedankt omdat ze nog nooit zulke mooie, lange nagels gehad heeft en nu eindelijk ook het bijten is afgeleerd. Tenslotte zijn handen het visitekaartje van een vrouw; je voelt je vrouwelijker en het staat ook mooi verzorgd als je nette nagels hebt.

Wat is er mooier dan van je hobby je werk te kunnen maken? Ik zie mezelf als een gelukkig persoon, omdat ik dit heb kunnen waarmaken. En nog steeds, elke dag, ben ik blij dat ik mijn werk zo kan en mag uitoefenen. Dat is ook de reden dat ik in 2009 heb besloten om voor mezelf te gaan beginnen. Eerst ben ik gestart in Tilburg, maar na een jaartje verhuisd naar Drunen omdat mijn huidige man daar woonde, na 2 jaar besloten besloten we toch terug te gaan naar Tilburg en onze specialiteiten aan te bieden onder een dak: Nagels/beauty en Tattoo’s!

Bij Nails By Rosa voelt elke vrouw zich thuis! Alles is bespreekbaar en de sfeer is altijd heel gezellig en gemoedelijk. Het zegt genoeg dat er vele klanten zijn ‘meeverhuisd’ toen ik van Tilburg naar Drunen ging, en nu eens per maand een half uur reistijd overhebben om hun nagels door mij te laten doen. En nu is het omgedraaid, ze komen va Drunen eo naar Tilburg voor nagels!

Komt u zelf eens kijken in mijn nagelstudio in Tilburg en ervaar het zelf! Bij Nails By Rosa is de luxe van acrylnagels betaalbaar voor iedereen! Onmisbaar in deze moeilijke tijden. En is het een keer niet goed, of gaat er iets mis? Dan repareer ik dit gratis! Ik durf dit omdat ik achter mijn product sta. Dit zegt ook genoeg, niet waar?

Toen ik de eerste stapjes zette in de wereld van het ‘nagelen’ was ik een alleenstaande moeder met een zoontje van vijf. Ik had een administratieve baan waar ik weinig voldoening uithaalde. De ‘nagelcursussen’ die ik volgde waren veelal in de avonduren, en ook het oefenen thuis gebeurde dus ’s avonds. Niet makkelijk dus! Maar ik had het er voor over om mijn droom waar te maken!

Inmiddels ben ik gelukkig getrouwd met de liefde van mijn leven en wonen wij samen met ons gezin in Tilburg. In 2010 zijn wij de gelukkige ouders geworden van zoon Fernando, waar we dolgelukkig mee zijn. een samengesteld gezin met 4 kinderen, dus altijd maar hollen, haasten, stressen! Maar mijn werk blijft me ook gelukkig maken: het contact met de klanten, vrouwenpraat, de creativiteit… ik zou het voor geen goud willen missen! Hier haal ik mijn voldoening uit!

Ik hoop dat u mij inmiddels een beetje beter hebt leren kennen. Zodat u weet bij wie u aan tafel zit. Misschien dat u zelfs al opgemerkt hebt dat Rosa iemand is die niet stil staat. Ik ben steeds bezig om te bedenken hoe ik kan inspelen op de wensen van mijn klanten. Hoe ik mijn product nóg beter, interessanter of mooier kan maken. En hoe ik mijn klanten nóg meer kan bieden.

Eén van de ontwikkelingen zult u zelf ervaren als u mijn salon bezoekt in Tilburg. Nou ja, ’mijn’ salon… Het is eigenlijk de salon van mij en mijn man Ben. We hebben besloten om onze twee passies samen te gieten in één mooi jasje. Zijn passie: tatoeëren en piercings zetten. En mijn passie: het nagelen en de uiterlijke verzorging.

In onze ogen zijn deze twee zaken prima met elkaar te combineren. Sterker nog, we hebben vaak gemerkt dat bijvoorbeeld een klant van mij, uiteindelijk klant werd bij Ben. En omgekeerd. Er bestaat onder onze klanten veel wederzijdse interesse!

Nu moet u niet denken dat u straks in een tattooshop terecht komt waar ook genageld wordt. Of dat u in een nagelstudio zit waar iemand onder uw neus getatoeëerd wordt. Nee hoor! We zitten samen onder één dak, maar toch volledig van elkaar gescheiden. Onze klanten zullen niet op elkaars lip zitten te kijken, maar hebben wel de mogelijkheid tot nét dat beetje extra, áls ze hier interesse in hebben.